2011. február 15., kedd

Vírusos náthára, hasmenésre...stb - Schüssler sók


Mostanában nagyon elharapóztak a vírusos megbetegedések.
Sokan hiányoznak oviból suliból is ez miatt. Az orvosok van hogy a kisgyermek (de a felnőtt) égő, fájó torkára csak legyint és azt mondja vírusos megfázás. Gyógyszert nem ad, mert nincs rá.
De a fájdalom attól még létezik. A hascsikarás attól még kellemetlen, vagy az esti felkelések a hányó kisgyermekhez Mindenkinek kellemetlen perceket jelentenek.

Mi SCHÜSSLER SÓT használunk a legtöbb ilyen problémára.

Schüssler-só / Sók szerepe a szervezetben
Sók létfontossága a szervezetben: szervezetünk minden egyes sejtjében jelenlévő 12 féle anorgatikus (szervetlen) só elengedhetetlen, létfeltétel sejtjeink, szervezetünk számára. Ezek a biokémiai sók meghatározzák a felépítésünket, működésünket, a sók fontos elemei és energiaforrásai a sejtjeinknek. A sók elektrolitként működnek a sejtekben, szerepet játszanak a sejtek bioelektromos összeköttetetéseiben.
A sejtek normális működésének alapfeltétele a sók megfelelő mennyisége és a sók egymáshoz viszonyított megfelelő aránya a sejten belül. Táplálékkal nem vihetőek be ezek az esszenciális sók a szervezetbe, mert méretüknél fogva nem tudnak áthatolni a sejtmembránon (sejtfalon).

Akut betegségek esetén egy adott só hiánya kifejezett lehet (akutan fellépő só -hiány), ilyenkor a krónikus só -hiányállapot (mint tünetegyüttes) háttérbe szorul. Azonban ha az akut folyamat lezajlott, ismét kimutatkoznak a "valódi" krónikus só -hiánytünetek is. Ezért az akut folyamatok esetében átmenetileg nem adhatóak a krónikus só -hiányra adott szerek, csak a heveny betegséget követően!

Schüssler-só / Általános só -hiánytünetek:
  • Csontritkulás, fogszuvasodás, köröm és haj töredezése, sarok-szájzug berepedezettsége, végbél berepedezettsége, visszerek, gyakori gyulladásos panaszok, bőrproblémák, emésztési problémák.
  • Görcskészség az izmokban, fokozott izzadás, hőhullámok kialakulása, gyomorsav túltengés (lásd. még kapcsolódóan savasodás elleni teendők:szódabikarbóna), fáradtság és gyengeségérzet, ; hormonális zavarok, stressz, izületi panaszok, hajhullás - fokozott kopaszodás és haj korpa.
  • Az arcon szinte minden sóhiány tünete megmutatkozik: arc elszürkülése vagy sápadtsága, értágulatok, májfoltok képződése, fokozott pattanásos tünetek (gyakran gennyesek), fokozott az arcbőr zsírosodása, hirtelen (korai) ráncosodás lép fel.
  • Elalvási és alvási nehézségek idegi problémák (fokozott ingerlékenység), migrénes panaszok.
12 féle Schüssler só és hatásaik

1, CALCIUM FLUORATUM Scüssler-só (CaF2 - folypát, kalcium fluorid): mely Schüssler-só megerősítheti, feszessé teheti az izmokat, inakat, szalagokat, és az elasztikus szöveteket, segítheti a fekélyek (kiegészítő) kezelését. (A Calcium fluorátum Schüssler-só alkalmazása max. D12 - 4 tbl./nap krónikus kezelésben - DHU gyártó esetén!)

2, CALCIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (CaHPO4 * 2H2O - foszforsavas mész, kalcium foszfatáz): mely Schüssler-só tápláló, növekedést elősegítő és robolálószer, táplálhatja az idegeket. Vérszergénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszok, csont és fogbetegségek esetén ajánlott.

3, FERRUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (FePO4 * 4H2O - vas foszfát): mely Schüssler-só elsősegélyszer, lázas, fájdalommal járó állapotokban és sebek, vérzések, zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony.

4, KALIUM CHLORATUM Schüssler-só (KCL - kálium klorid): mely Schüssler-só méregtelenítőszer, segít a salakanyag kiürítésében, segíthet feloldani a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szem-orr-torokbetegségekben, tüdő-hörgő és mellhártyagyulladásban, oltási károsodások és égés esetén használatos.

5, KALIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (KH2PO4 - kálium foszfát): mely a legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos kiegészítő gyógymód.

6, KALIUM SULFURICUM Schüssler-só (K2SO4 - kálium szulfát): mely Schüssler-só anyagcsere szabályzó, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseinek gyógyulásának gyógyulását elősegítheti. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozhatja.

7, MAGNEZIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (MgHPO4 * 3H2O): mely Schüssler-só idegrendszeri és nyugtató hatású lehet, görcsoldó és frissítő, élénkítő hatású, kiváló (kiegészítő) fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és kólikák (hasi görcsök) esetén.

8, NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só (NaCL - nátrium klorid): mely Schüssler-só segít a szövetek víztartalmának szabályozásában, vízhajtó hatású, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkentheti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, tejhiány gyermekágyas anyáknál, könny-és nyálfolyás, fejfájás, neuraszténia esetén hatásos kiegészítő gyógymód.

9, NATRIUM PHOSPHORIKUM Schüssler-só (Na2HPO4 * 12H2O): mely a savakat semlegesítő és lebontó hatású készítmény, vese-epehólyag kő és homok esetén ajánlott kiegészítő gyógymód.

10, NATRIUM SULFURICUM Schüssler-só (Na2SO4 - nátrium szulfát, Glauber só): mely Schüssler-só anyagcsere fokozó, méregtelenítő, a máj-epe-vese betegségeire, bőrkiütésekre, sömörös bőr, nedvedző alsólábszári fekély és influenza esetén hatékony kiegészítő gyógymód.

11, SILICEA Schüssler - só / Acidum silicicum Schüssler-só (SiO2 * xH2O - kvarc, kovasav): mely Schüssler-só erősítő, regeneráló, idegrendszeri készítmény, az ingerekkel szemben ellenállóvá teheti az idegeket, reszorpciós szer, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket felszívja, gennyes gyulladások esetén alkalmazható. Erősítheti az ereket, a bőrt, a hajat, a körmöket, porcokat és a csontokat.

12, CALCIUM SULFURICUM Schüssler-só (CaSO4 * 2H2O): mely Schüssler-só segíthet a nyirokfolyadék tisztításában, az anyagcserét fokozza, vértisztító, segíthet a gennyes sebek és tályog tisztításában. Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható.

Ez a szokás - adagolás és alkalmazás

Tabletták a felnőtteknek
Akut esetekben,problémáknál vegyen be ötpercenként egy tablettát, tegye a nyelve alá és hagyja,
hogy teljesen felolvadjon, mindaddig, amíg be nem áll a javulás! Az ezt követõ kezeléseknél,
ill. krónikus eseteknél napi 3-6-alkalommal 1-2 tabletta bevétele javallott …

Tabletták a gyermekeknek
12 éven aluli gyermekek akut esetekben egy- vagy kétóránként vegyenek be egy tablettát.
Az ezt követő kezeléseknél, ill. krónikus eseteknél napi 3-4-alkalommal 1 tabletta bevétele javallott …

Fontos: a sókat hagyjuk a szájban felolvadni
Ajánlatos az egyes tablettákat fél- vagy egy órával az étkezések elõtt, vagy azok után bevenni és
lassan a szájban - a nyelv alá téve - felolvadni hagyni. Így a hatóanyagok rögtön képesek a száj-,
garat nyálkahártyáin át rögtön a véráramba jutni …

Speciális tipp: Van aki forrón szereti
Egy egészen speciális “bánásmódban” részesítjük a Nr.7 -es számú ásványi sót, a
Magnesium phosphoricum-ot. Ennél egy másfajta alkalmazási technika vált be rendkívüli mértékben,
amely különösen gyorsan és intenzíven hat: az úgynevezett “forró hetes”.
Ehhez oldjunk fel 10-12 tablettát a Nr. 7-esből, és tegyük egy pohár forró vízbe. Keverjük el a
tablettákat, majd ezt követően lassan kortyolgatva fogyasszuk, lehetőleg melegen …

Bár ezen bevételi forma speciálisan a Nr.7 -es számúnál vált be, más szereknél is lehet - és
szoktuk is - alkalmazni …

1 megjegyzés:

  1. Öröm a lelkemnek, hogy Valaki ismeri a sókat. Ha megadod a címed, küldök még egy jegyzetet róla. Gratulálok az oldaladhoz!
    Magdi

    VálaszTörlés