2010. október 17., vasárnap

Oroszlánkirály

Hétvégi mesemaratonban a gyermekeim az Oroszlánkirályt nézték.


Oroszlánkirály I.

Történet
Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Simba a trónörökös. A szavanna állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Simba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek.
De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Simba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona. Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Simba életveszélyes helyzetbe kerül: a kiszáradt folyómederben egy megvadult bivalycsorda előtt találja magát, és csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Apja azonban már nem tud kitérni a csorda elől, és Musafát halálra tapossák...
Simba nem maradhat többé szülőhelyén, ahol Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat. A kis oroszlán világgá megy, útja során új, vidám és vicces barátokra lel, veszélyes és boldog kalandok várnak rá, és amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály!
Oroszlánkirály II. Sinba büszkesége
Történet
Simbát kislányáért, Kiaráért aggódó apaként láthatjuk viszont. Kiaráról hamar kiderül: éppoly kíváncsi és vállalkozókedvű, mint apja volt, őt sem lehet visszatartani a kalandoktól.
Így történhet meg, hogy Kiara egy napon veszélyes területre téved Zordföldére, ahol Zordon száműzött hívei élnek. Vezérük, Zira egyetlen célt tűzött ki maga elé: megölni Simbát, és elfoglalni Büszkeföl-dét.

Oroszlánkirály III. Hakuna matata

Történet
Timon elhatározza, hogy keres, egy olyan helyet ahol nem kell "Homokba ledugott fejjel le élni az életét." Így hát útra indul. Útközben barátra talál Pumbára és együtt keresik lakóhelyüket. És végül rátaláltak a Hakuna Matata-ra. És még rengeteg kaland vár rájuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése