2010. december 30., csütörtök

Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták

A minap kutattam a neten a gyerekeimnek való hasznos filmek-mesék után, és akkor akadtam rá Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták című könyvére.
Ha jól emlékszem gyermekkoromban egyszer leadta a könyvből készült filmet a tv is, de még eddig nem találtam rá sehol feltöltve.
(Aki rátalál netán, akkor üzenjen. köszi)


Korfui éveire emlékezett a Családom és egyéb állatfajták című könyvében, sok humorral és öngúnnyal mutatva be családtagjait, a sziget lakóit és élővilágát.

Első mondat:
Ez annak az öt esztendőnek a története, amit én meg a családom Korfu szigetén, Görögországban töltöttünk.
Mit lehet tenni, ha Angliában mindig esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?... A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura. A nem is kissé excentrikus Durrell család tagjai - a gondterhelt konyhaművész mama, és gyermekei: a kiterjedt baráti körrel rendelkező és rosszkedvű író, Larry, a fegyvergyűjtő és -szakértő Leslie, a szerelmes hajlandóságú Margo, végül pedig - de nem utoljára! - minden rendű és rangú élőlény szenvedélyes barátja: Gerry - mind megtalálják a hajlamaiknak legjobban megfelelő éghajlatot és elfoglaltságot ezen a gyönyörű szigeten, ahol csodával határos módon mindig sikerül emberi és nem emberi állatseregletüket újabb, egyre érdekesebb példányokkal gyarapítani...


És akkor a könyv itt olvasható.
Jó szórakozást hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése