2010. június 25., péntek

Varázsbetű

Van egy programcsalád, amelyik lemezen megvásárolva nagyon sokat segíthet az otthoni tanulásban.

Akár ovisoknak is, de az iskola első és magasabb osztályosainak is.
A programok úgy vannak beállítva, hogy korosztályi / nehézségi szintek állíthatóak legyenek a feladaton belül.
Ezáltal rengeteg feladat van a lemezen.

Nemcsak magyar, de matek feladatokat, sőt tér, irány-, logikai és ügyességi játékok is vannak rajta. Némelyikkel még Én is szívesen elidőzök.

Hogy melyik ez a játék? Hát a VARÁZSBETŰ

Van egy 4 napos ingyenesen letölthető játék fent az oldalukon, amelyikkel ki lehet próbálni a játékokat a lemezről.Varázsbetű - segíti a teljesítményre való törekvést

A Programcsalád számos játéka vezet úgynevezett sikerlistát. Ezek segítségével gyermeke állandóan figyelemmel kísérheti korábbi teljesítményét, ezzel egyre magasabbra helyezve a képzeletbeli mércét. Fontosnak tartjuk, hogy játék közben a gyermeket ne érje kudarc.
Éppen ezért a beállításokban található fokozatokhoz igazodik a sikerlista: ez is több szinten vezeti a legmagasabb pontszámokat. Lényeges szempont az egészséges önértékelés kialakulásához az is, hogy a feladatok kihívást jelentsenek gyermeke számára. Ehhez meg kell találnia a megfelelő fokozatot. Néhány szülő túl egyszerűnek találja a feladatokat.
Levélváltásunk után azonban kiderül, hogy a beállítások menüpontban nem használják a fokozatok beállítása opciót. Így a legegyszerűbb példákat adja a gép gyermekének. A magasabb fokozaton azonban már ezek a gyermekek is megtalálják maguknak a kihívást jelentő feladatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése